Тамара Коблик

Пошкоджені будинки, люди в лікарні: наслідки ракетного обстрілу в Чорткові (відео)

Рада оборони Тернопільщини - про вибухи в Чорткові увечері, 11 червня

22 людей, серед них дитина 12 років, постраждали внаслідок ракетного удару у Чорткові. Стан людей задовільний: частина з них у лікарні, інші вже повернулися додому. Про це повідомили під час брифінгу ради оборони Тернопільської обласної військової адміністрації зранку 12 червня.

На місці події оперативно організували штаб з ліквідації вибуху рятувальники, працівники СБУ, правоохоронці та представники органів місцевого самоврядування. 

Найбільшу небезпеку викликав удар у газову трубу, тому в Чорткові та околицях відключили постачання газу, - розповів Володимир Труш. - До кінця дня газопостачання відновлять.

Одразу провели опитування жителів мікрорайону - зниклих безвісти немає.

Гасіння пожежі, пошуки постраждалих серед завалів проводили працівники ДСНС, - розповів начальник Головного управління ДСНС в області Віктор Маслей. - Вони врятували 12 людей, з них - 2 дітей. 

О 3-й ночі пошукові рятувальні роботи зупинили. Наразі проходить другий етап - ліквідація наслідків. На місці працюють комунальні служби, правоохоронці, місцеві волонтери,  піротехніки, слідчо-оперативні групи СБУ та Національної поліції.

Це - військовий злочин, - каже очільник Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. - Обстріляний об'єкт цивільної інфраструктури. Впевнений, що саме завдяки дисциплінованості громадян немає смертей. Тому завжди йдіть в укриття, коли чуєте сигнал тривоги.

Наразі поряд із місцем потрапляння ракети обмежено рух транспорту. Місцевих мешканців та журналістів просять не фотографувати місце події. Людей, житло яких постраждало від обстрілу, наразі переселять, а будинки відремонтують.

Нагадаємо, 11 червня близько 22:00 пролунали вибухи на Чортківщині. На щастя, загиблих немає. Усю ніч надавали допомогу постраждалим, серед яких - діти.

Фото - скрін з відео брифінгу Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео