Ростислав Фук

Жителів Тернопільщини просять живим коридором зустріти тіло загиблого Героя

38-річний Віталій Гринчук помер 9 грудня у лікарні від важких поранень, отриманих в бою

Віддати останню шану та зустріти живим коридором 38-річного військовослужбовця Віталія Гринчука просять жителів Гусятинської громади сьогодні, 10 грудня, близько 14 години. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

З 2014 року Віталій став до лав Збройних сил України та пішов захищати її суверенітет. Герой помер 9 грудня у лікарні від важких поранень, отриманих в бою.

У нього залишились батьки, дружина та двоє дітей.

Віталій став Героєм, який віддав своє життя за волю і незалежність України. Він є прикладом того, як потрібно любити свою державу. Немає таких слів, які б зараз могли заспокоїти згорьовану родину військовослужбовця. Гусятинська громада щиро поділяє ваше горе й схиляє голову у глибокій скорботі, - йдеться в повідомленні.

Кортеж з тілом прямуватиме зі сторони Хмельницької області через міст та проїжджатиме вулицями Наливайка, Незалежності, Б.Лепкого, Крушельницької, О.Кобилянської.

У разі зміни часу зустрічі буде повідомлено додатково.

З метою вшанування пам’яті Віталія Гринчука в Гусятинській територіальній громаді 10-11 грудня 2022 року оголошено днями жалоби.

На знак скорботи просять:

  • забезпечити приспущення Державного Прапора України з чорною стрічкою на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності;
  • вшанувати пам’ять військовослужбовця хвилиною мовчання;
  • обмежити проведення розважальних заходів на території громади, заборонити звучання розважальної музики у закладах торгівлі та ресторанного господарства.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Віталія Гринчука з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, сьогодні, 10 грудня, о 10:00 у Селі Колодно Збаразької громади відбудеться похорон Героя Олександра Біляшевича.

Фото Гусятинської селищної громади та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео