Ростислав Фук

На Тернопільщини переселенка втратила 75 тис. грн під час оформлення матеріальної допомоги онлайн

Шахраї розсилають SMS-повідомлення з інформацією про виплату матеріальної допомоги

кредитна-картка-безробітному

75 тисяч гривень з банківського рахунку втратила через шахраїв 37-річна жителька Теребовлі, яка намагалася оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці кажуть, шахраї  діють за перевіреною схемою – здійснюють розсилку SMS-повідомлень з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. В повідомленні вони вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням людям пропонують ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники без труднощів привласнюються гроші, – йдеться в повідомленні.

За даним фактом теребовлянські поліцейські розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах, – радять поліцейські.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео