Ростислав Фук

Жительку Почаєва засудили за дописи у соцмережах на підтримку окупантів

Жінка оскаржила вирок суду першої інстанції, однак апеляційний суд залишив усе без змін

За публічного обвинувачення прокурорів судом визнано винною та засуджено до 5 років позбавлення волі жительку Почаєва, яка поширювала у соцмережах дописи та відео про підтримку дій російських загарбників й окупаційних адміністрацій. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що мешканка Почаєва Ольга Ткачук, через створений нею фейсбучний акаунт на ім’я та прізвище її чоловіка «Олег Мандзій», у березні-квітні 2022 року неодноразово розповсюджувала в інтернеті матеріали про виправдовування нападу рф на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію, – йдеться в повідомленні.

Прокурори кажуть, жінка поширювала антиукраїнські дописи кремлівських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, писала коментарі про підтримку дій рф у регіональних групах соцмережі «Анонімний Кременець», «Хреновий Почаїв».

Під час судових засідань обвинувачена давала суперечливі показання по справі та не розкаялась у вчиненому.

Дослідивши усі докази, врахувавши ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, суддя Тернопільського міськрайонного суду визнав особу винною та призначив покарання за інкримінованими статтями КК України – 5 років позбавлення волі.

Ухвалою Тернопільського апеляційного суду скарги обвинуваченої та її захисника залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Вирок вступив у законну силу.

Читайте також: Засудили тернополянина, який заперечував збройну агресію рф проти України

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео