Тамара Коблик

Жителя Тернопільщини піймали на шахрайстві з працевлаштуванням у Чехії

Поліція встановлює усіх потерпілих

Чоловік отримував від потерпілих гроші за оформлення документів для працевлаштування та виїзду за кордон, після чого зникав. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили слідчі Львівського районного управління поліції №2 спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, 22-річний житель Тернопільської області, який тимчасово проживає у Львові, у соціальних мережах розміщував фейкові повідомлення про надання послуг у оформленні документів для працевлаштування та виїзду за кордон на територію Республіки Чехія. Проте, після отримання коштів на карткові рахунки припиняв зв’язок із потерпілими.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у нього речові докази.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх осіб, які потерпіли від дій зловмисника.

Фото Національної поліції у Львівській області

Вибір читачів за тиждень

Відео