Ростислав Фук

40-річного жителя Тернопільщини засудили за заклики до повалення влади

Житель Бучача публікував дописи із закликами виходити на вулиці, вчинити переворот, вбивати вищих посадових осіб держави, депутатів, усіх чиновників, поліцейських, суддів та їх сім’ї

40-річного жителя Тернопільщини засуджено до 3 років позбавлення волі за заклики до повалення влади, вбивства чиновників, депутатів та поліцейських. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що житель Бучача на своїй сторінці в фейсбуці впродовж листопада 2019 – липня 2020 року публікував дописи із закликами виходити на вулиці, йти на Київ, вчинити переворот, вбивати вищих посадових осіб держави, депутатів, усіх чиновників, поліцейських, суддів та їх сім’ї. Приводом для дописів була невдоволеність чоловіка діяльністю поліції щодо розшуку його автомобіля.

При призначенні покарання було враховано суспільну небезпеку й наслідки кримінального правопорушення. Відтак за публічні заклики до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади чоловік проведе 3 роки за ґратами, – йдеться в повідомленні.

За публічного обвинувачення прокурора Тернопільської обласної прокуратури Бучацький районний суд засудив підозрюваного до 3 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла, за публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу (частина 3 статті 109 Кримінального кодексу України).

Вирок ще не набрав законної сили й може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Читайте також: 35-річного тернополянина підозрюють у співпраці з ворогом

Фото: СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео