Тамара Коблик

Жителя Тернопільщини засудили за незаконне ввезення в Україну автомобілів як гуманітарну допомогу

Автомобіль швидкої допомоги, ввезений за незаконною схемою, рішенням суду передали на потреби ЗСУ

За публічного обвинувачення прокурора Кременецьким районним судом визнано винуватим та засуджено за незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку (ч. 3 ст. 201-2 КК України) жителя Кременецького району. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурором під час судового розгляду доведено, що житель Кременеччини організував протиправну схему ввезення транспортних засобів з країн ЄС до України як гуманітарну допомогу для подальшої їх реалізації з метою отримання прибутку під час дії в Україні воєнного стану. З цією метою він ввіз до України автомобіль швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz Sprinter, діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою особистого незаконного збагачення, незаконно продав вказаний транспортний засіб за 540 тисяч гривень.

За результатами судового розгляду судом ухвалено вирок, яким засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та, враховуючи його щире каяття, повне визнання вини, наявність на утриманні неповнолітніх дітей, звільнено від його відбування із встановленням іспитового строку 2 роки.

Також за клопотанням прокурора судом прийнято рішення про негайну передачу автомобіля швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz Sprinter для потреб Збройних Сил України, і вказаний транспортний засіб уже передано представникам однієї з військових частин.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео