Тамара Коблик

На Тернопільщині на благодійному ярмарку зібрали 60 тисяч гривень на ЗСУ (фото)

Розмаїття українських пісень, великий благодійний ярмарок та виступи відомих артистів: у Великогаївській громаді відбувся фестиваль «Герої не вмирають»

Вже вчетверте патріотична пісня об’єднує творчі колективи Тернопільщини на великогаївській землі. Один із найбільших фестивалів Тернопілля цьогоріч зібрав понад 150 виконавців. Про це розповіли на сторінці Великогаївської громади у фейсбуці.

Захід розпочався панахидою біля символічної могили борцям за волю України та «Алеї Героїв» сучасної війни. У присутності рідних загиблих, жителів громади, представників влади духовенство помолилося за усіх, хто в боротьбі за мирне небо, віддав своє життя.

Під супровід духового оркестру «КНЯЖІ СУРМИ» Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв, мистецький керівник Ігор Крисько, розгорнувши синьо-жовтий стяг, ходою присутні вирушили на Співоче поле Великих Гаїв, де відбувся урочистий концерт.

Мистецьку програму вели Христина Вітвіцька та Петро Дець.

Ярмарок організували місцеві волонтери громади, які збирали кошти для поранених воїнів та військових 15 БрОП НГУ «Кара-Даг».

Кращі мистецькі колективи Тернопільщини, солісти дарували свої творчі номери. Поміж виступів волонтери організовували благодійні лотереї, в яких охоче брали участь цілими сім’ями, а лоти становили кругленькі суми.

Лозунг заходу «Герої не вмирають» - покликаний вшанувати пам’ять героїв усіх часів, які боролися та відділи своє життя за волю і свободу України. Тому кожен виступ вміщав глибоку вдячність рідним, котрі втратили, віру і надію тим, хто міцно тримає оборону.

На завершення дійства виступив український рок-музикант, фронтмен гурту «СКАЙ»Олег Собчук. Музикант багато років провів у Великих Гаях, атмосфера яких досі у пам’яті. Виступ Олега Собчука зібрав багатьох шанувальників, добрих друзів-земляків, які в один голос підспівували легендарні хіти виконавця.

Незабутнім та довгоочікуваним для молоді був виступ українського репера BURLA. Виконавець багато часу присвячує волонтерству, тому поміж виступами Максим Бурла зі своєю командою провели масштабну лотерею, де за лічені хвилини продали всі лоти.

Під час заходу зібрали 60 тис. грн, які буде витрачено для потреб ЗСУ та поранених воїнів.

Фото зі сторінки Великогаївської громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео