Зразкові приклади: як бізнес допомагає розвивати Чортківську громаду

DSC_0803

Сьогодні якість розвитку міста чи громади напряму залежить від налагодження партнерських відносин у трикутнику «влада-бізнес-громада». Соціальна відповідальність бізнесу стає все актуальнішою, особливо на фоні катастрофічних втрат бюджетів органів місцевого самоврядування через пандемію коронавірусу. Представники бізнесу Чортківської громади підтримують постійний діалог із місцевою владою, неодноразово подаючи руку помочі. Тож хто і як зараз долучається до розвитку Чортківської громади?

Спільну проблему вирішуємо разом

Проблема із розвантаженням товарів для ТЦ «Європа», що у мікрорайоні «Кадуб», заважала мешканцям прилеглих багатоквартирних будинків чимало років. Вантажівки, які привозять продовольчі товари, фактично перекривають рух автомобілів до сусідніх будинків, що спричиняло неабиякі незручності. Втім вже зовсім скоро ця проблема назавжди відійде у минуле!

На прохання міського голови Чорткова Володимира Шматька допомогти погодився директор фермерського господарства «Гадз» Петро Іванович Гадз. Підприємець на проведення ремонту виділив 120 тис. грн, ще 100 тис. – до фінансують із бюджету громади. Завдяки спільній праці та спільним коштам вищезазначену проїжджу ділянку максимально розширять, МАФи – перенесуть на нове місце, зроблять належним чином водовідведення, а на дорозі поверх щебеневої основи вимостять бруківку.  Окрім того, користуючись нагодою, Чортківський водоканал встановив на ділянці, де проводиться ремонт, четвертий у місці пожежний наземний гідрант європейського зразка.

Варто зауважити, що ТЦ «Європа» – один з найбільших платників акцизного податку (за алкоголь та тютюн) у Чортківській громаді. Підприємець працює згідно із законом, відповідально сплачуючи податок, котрий надходить до місцевого бюджету. Лише за 7 місяців 2020 року «Європа» заплатила 461 тис. грн акцизного податку.

DSC_0801
DSC_0801

DSC_0804
DSC_0804

DSC_0806
DSC_0806

У Білій будують сучасний дитячий майданчик

У селі Біла за фінансової підтримки ТОВ «Нива Біла» триває будівництво сучасного дитячого ігрового комплексу на території сільського стадіону. Підприємство виявило бажання долучитись до розвитку дитячої інфраструктури у селі. Ініціативу підтримав Володимир Шматько, запропонувавши співфінансування із бюджету громади.

ТОВ «Нива Біла» виділило 270 тис. грн на придбання гойдалок та гірок, а за 85 тис. грн із бюджету громади защебенюють основу, встановлять резинове покриття та огорожу.

Розміри дитячого майданчика становитимуть 13х16 м. У ньому буде карусель, подвійна гойдалка зі спинкою на ланцюгах, гойдалка на пружині «Джип», ігровий комплекс «Панда-М», гойдалка-балансир. Територія майданчика буде встелена модульним резиновим покриттям, що зробить його довговічнішим.

DSC_0788
DSC_0788

ila
ila

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео