Орест Сарматський

Звільнено з роботи нового прокурора Тернопільщини, який у перший день роботи влаштував пиятику в офісі

119484784_3464234930306125_5929777492160299429_o-1-960x640 (Copy)

Новопризначеного прокурора Тернопільщини Миколу Петришина сьогодні звільнили з роботи після скандалу, розголос про який розійшовся у ЗМІ.

Про звільнення прокурора нашого кореспондента повідомила прессекретар обласної прокуратури Леся Долішня.

«Можу офіційно підтвердити, що Миколу Петришина звільнено із посади керівника Тернопільської обласної прокуратури за власним бажанням», - сказала Долішня.

Вона також додала, що Петришина із займаної посади звільнено із сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, напередодні на своїй сторінці у Фейсбук активіст Олександр Лєменов опублікував інформацію про те, що Микола Петришин влаштував пиятику у власному кабінеті і грубо принижував своїх колег.

Як повідомлялося, родина новопризначеного прокурора Тернопільської області, 30-річного Миколи Петришина, володіє трьома квартирами, будинком та земельною ділянкою.

Про це засвідчує електронна декларація прокурора.

Так, у 2015 році військовий прокурор Дарницького гарнізону Центрального регіону України Микола Петришин спільно із дружиною Анною Петришиною задекларували 300 тис. грн збережень, дві квартири (одна – тещина, інша – дружини), будинок на 200 кв. м і земельну ділянку (все на дружині), офіс (теж на дружині) та два автомобілі – Toyota Camry 2009 року випуску та Mazda CX-7. Обидва оформлені на дружину.

У декларації за 2016 рік у Петришина з’явилася іще одна, третя квартира, якою він володіє лише частково – 20%, а у тещі військового прокурора Наталії Кіщак – новий Nissan Qashqai.

Тобто, за даними декларації, все вказане майно прокурор придбав за два роки роботи у Військовій прокуратурі Дарницького гарнізону Центрального регіону.

Раніше повідомлялося, що три дні тому у Тернополі заступник генпрокурора Ігор Мустеца представив колективу Тернопільської обласної прокуратури нового керівника, 30-річного уродженця Львівщини Миколу Петришина.

Нагадаємо, за останні кілька днів генеральний прокурор України Ірина Венедіктова змінила очільників низки обласних прокуратур.

Окрім зміни прокурорів, будуть перейменовані й самі прокуратури. Наприклад, прокуратуру Тернопільської області перейменують на Тернопільську обласну прокуратуру. Такі перейменування стосуються усіх обласних прокуратур. Оновлені прокуратури почали роботу 11 вересня.

Фото: Терміново

Вибір читачів за тиждень

Відео