Віра Олександрович

Бути найрозумнішим у Тернополі стане вигідно (фото, відео)

Похиляк2

Тернопільські випускники, які здали зовнішнє незалежне оцінювання, або ЗНО, на 200 балів, отримають грошову винагороду. На премію зможуть розраховувати і ті, хто вступив до вишу у рідному місті.

На черговому засіданні сесії 15 червня внесли зміни у положення «Про іменні стипендії Тернопільської міської ради у галузі освіти для обдарованих дітей Тернополя» (про те, що також відбувалося на сесії 15 червня, читайте ТУТ, ТУТТУТ, ТУТ і ТУТ). Зокрема, у цьому положенні передбачили виплату грошової нагороди випускникам закладів загальної і середньої освіти Тернополя за високі досягнення в навчанні за результатами ЗНО.

Поліція
Поліція

Доповідала з цього питання начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк.

[embed]https://youtu.be/POen1ZYKCAs[/embed]

Оплату будуть здійснювати таким чином: за успішне складання одного тестування – 2 тис. грн, за 400 балів – 5 тис. грн, за 600 балів – 10 тис. грн. Причому така оплата буде разовою.

Окрім того, за високі результати ЗНО із базової дисципліни стипендією міської ради нагороджуватимуть випускників, які залишилися здобувати вищу освіту у Тернополі, - додає вона. - Їм щомісяця будуть виплачувати 1000 грн. У такий спосіб ми прагнемо стимулювати кращих учнів не виїжджати на навчання в інші міста чи за кордон.

Депутати5
Депутати5

До речі, «Терен» писав, що випускникам, які склали тести на 200 балів, на Тернопільщині вручатимуть грошові премії. За такий результат із однієї навчальної дисципліни вони отримають 2 тис. грн, за дві «двохсотки» – 10 тис. грн, за три – 20 тис. грн (читайте ТУТ).

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео