Агенція регіонального розвитку Тернопільської області підписала грантову угоду з Швейцарсько-українським проєктом (фото)

Основне завдання проєкту – створення умов для підвищення доданої вартості продукції, що виробляється в регіоні

1 березня у Києві Агенція регіонального розвитку Тернопільської області підписала грантову угоду зі Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD. Метою проєкту є сприяння скоординованим діям із відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу та органів влади, задля покращення якості життя людей, зміцнення стійкості суспільства, миру та соціальної згуртованості в Україні. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

Представники Агенції також презентували візію та цілі на найближчі роки, спрямовані на розвиток громад в регіоні, а також основне завдання проєкту – створення умов для підвищення доданої вартості продукції, що виробляється в регіоні.

У підписанні угоди взяли участь перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук та депутат Тернопільської обласної ради Денис Милий.

Такі проєкти – це продовження реформи децентралізації, що дасть поштовх для розвитку громад та співпраці з міжнародними партнерами. В умовах війни подібна підтримка є вкрай необхідною, – наголосив Володимир Болєщук.

Нам ,як представникам засновника, приємно спостерігати, що Агенція регіонального розвитку Тернопільської області активізувала свою роботу. Сьогодні ми всі є свідками того, як тривала і кропітка щоденна праця приносить такий важливий результат, – зазначив Денис Милий.

У рамках угоди передбачена співпраця у таких напрямках:

- консультаційно-методична та фінансова підтримка іноземних партнерів у розробці стратегії розвитку громад та регіону;

- покращення надання публічних послуг у секторі WASAW (водопостачання, водовідведення та управління відходами) з акцентом на навколишнє середовище;

 - побудова соціальної згуртованості через культуру, діалог і креативні індустрії.

Фото Володимира Болєщука

Вибір читачів за тиждень

Відео