Камінський публічно прокоментував своє затримання

Заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського, якого 19 травня затримали правоохоронці, відповідно до рішення суду відпустили під заставу – 97 тисяч гривень, повідомляють у міській раді. Сьогодні чиновник вдома на лікуванні.

Володимира Камінського затримали 19 травня за підозрою в отриманні хабара у розмірі 217 тисяч гривень, йдеться на сайті Генеральної прокуратури України. Цими днями заступника міського голови, відповідно до рішення Печерського райсуду Києва, відпустили під заставу – 97 тисяч гривень. Слідство триває. Сьогодні Володимир Камінський вдома на лікуванні з діагнозом гіпертонічний криз. За рекомендацією юристів чиновник не розголошує деталі слідства, але дякує близьким та рідним за підтримку.

– Я зараз перебуваю вдома, я зараз лікуюсь, в першу чергу хочу подякувати всім за підтримку, той хто в дійсності підтримує позицію і з розумінням ставиться до цього питання, – розповів заступник міського голови Тернополя Володимир Камінський журналістам телеканалу TV-4.

Дії столичних правоохоронців міський голова Тернополя називає провокацією та політичним замовленням.

– Відбулась спецоперація правоохоронних органів київської оперативної групи, метою було спровокувати отримання хабаря моїм заступником, схопити його на гарячому і таким чином продемонструвати всій Україні ефективність дій міліції. Проте, запланований сценарій не спрацював. Мого заступника у своєму кабінеті не було. Склалось враження, що правоохоронці на ходу змінювали попередній план, при цьому грубо порушуючи всі можливі процедури оперативної роботи, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Сергій Надал сподівається на неупереджене розслідування та справедливий суд. Також, наголошує, у міській раді діє “гаряча лінія” з питань запобігання та протидії корупції. Тернополяни можуть телефонувати за номером 40-41-18 та повідомляти про ймовірні випадки корупції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео