З вуличних волонтерів можна вибитись у люди (відео)

Тернопільська «Молода Просвіта» продовжує збирати гроші для воїнів АТО вуличними співами коло пам’ятника І. Франку. Така ініціатива була запроваджена ще минулого року, і за цей час дехто вже поїхав гастролювати Україною.

Кошти для бійців активісти «Молодої Просвіти» збирають спільно з «Самообороною Тернопільщини». Концерти просто неба започаткували торік на День молоді. Цьогоріч зібрати усіх вдалося лише зараз.

- Це наші четверті цьогорічні співи, - розповідає голова "Молодої Просвіти" Тернополя Михайло Моргун. - Раніше ми збирали гроші у скриньки Самооборони, але зараз є така тенденція, що люди вже не дуже довіряють волонтерам. Їх зараз стільки розвелось, що й не знаєш, хто фальшивка. Тепер ми виступаємо, як вуличні музиканти, а зібрані кошти несемо в Самооборону.

Під час вуличних співів молодь виконує під гітару патріотичні пісні. Цього року додалось багато пісень з репертуару «Скрябіна», «Один в Каное». З російськомовних пісень - «Вoины света», «Солдат». 

Тих, хто збирається поспівати щонеділі, - приблизно 20-30 осіб. Частенько буває, що перехожі не втримуються і самі долучаються до концертів.

- Радує, що таланти, які були з нами минулого року, помітили саме в нашому колі, - продовжує Михайло. - Наприклад, чоловік зі студії звукозапису побачив і запропонував хлопцям бути гітаристами на круїзних лайнерах. Тепер вони гастролюють по Україні. Вуличні співи - це одночасно допомога армії, відпочинок, саморозвиток, ще й можливість заявити про себе.

Послухати вуличних музикантів можна щонеділі о 19.00 біля пам'ятника І. Франку.

Юлія НІКІТІНА.

Фото, відео - автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео