Тернополяни вимагають покарання для айдарівця, який побив людей і вчинив 2 ДТП

Він називає себе бійцем батальйону «Айдар», сам із Збаразького району, проте у Тернополі, 17 серпня, цей чоловік по-звірячому побив вісьмох мешканців бульвару Данила Галицького. А вже за лічені хвилини, його пофарбований під камуфляж джип із пробитими колесами спричинив у центрі Тернополя дві дорожні аварії.

Очевидці подій, які розгорталися близько 22 години у Тернополі, біля будинків на бульварі Данила Галицького, прийти до тями не можуть і досі. У нетверезому стані і на шаленій швидкості водій позашляховика «Гранд Черокі» кружляв поміж 6-м і 16-м будинками на бульварі. Мешканці вимагали у водія припинити перегони, на що чоловік відреагував лайкою і кулаками. Як розповідають свідки, водій накинувся на людей і побив щонайменше вісьмох мешканців. У відповідь тернополяни пробили колеса джипа і викликали міліцію.

«Він накинувся на нас і не шкодував нікого, бив як чоловіків, так і жінок. Ми викликали міліцію, але на «Хамері» до нас відразу ж під’їхав чоловік на псевдо «Шиза» і погрожував гіршою розправою, якщо ми розповімо правоохоронцям. Та коли міліціонери приїхали, водій накинувся із кулаками і на них. Потім його забрали із двору, але через 15 хвилин цей чоловік знову сів за кермо і поїхав»,  – кажуть учасники події. 

Із легковим автомобілем позашляховик зіткнувся уже на вулиці Руській. Втікаючи від одного ДТП чоловік знову порушив правила дорожнього руху – повернув від центрального універмагу на дорогу із одностороннім рухом, яка веде до обласної філармонії. На вулиці Князя Острозького позашляховик зіткнувся із легковим автомобілем «Нісан», пасажирка якого і постраждала в аварії. Тож за допомогою лікарів, унаслідок публічного побоїща і ДТП, звернулися троє тернополян.

Як свідчить перепустка, наліплена на лобове вікно, автомобіль зареєстрований Військовою службою правопорядку Сектору А, гарнізону міста Щастя. Та чи справді чоловік служить у батальйоні «Айдар» встановлюватимуть правоохоронці. А поки що вони спростовують звинувачення тернополян, у тому що так званого айдарівця не затримали. Начальник сектору зв’язків з громадськістю обласного управління міліції Сергій Крета стверджує, що до хуліганства на бульварі Данила Галицького та аварій у центрі Тернополя причетні різні люди.

«За хуліганство на бульварі Данила Галицького водія автомобіля ми відразу затримали. Він каже, що є бійцем батальйону «Айдар» і перебував на реабілітації. Кримінальне провадження відкрито за частиною першою статті 296 Кримінального кодексу України. Чоловік і нині перебуває під вартою у міському відділі міліції. Так як винуватець двох ДТП залишив автомобіль і втік, але мав ключі до цього позашляховика, ми підозрюємо що це був товариш хулігана і вони двоє випивали того вечора. Зараз ми встановлюємо особу зловмисника та місце його перебування. А за порушення правил дорожнього руху ми відкрили ще одне кримінальне провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України».

Не зважаючи на відкриті кримінальні провадження міліціонерам тернополяни не довіряють. Адже не вірять, що їм відшкодують лікування і ремонт автомобілів, а сам хуліган таки відповість за скоєне.

Світлана КРИЧКІВСЬКА 

Вибір читачів за тиждень

Відео