Парк «Здоров’я» додасть Тернополю європейського вигляду

Тернопільська малеча, міський голова Сергій Надал і будівельник Володимир Кульба перерізали стрічку під час відкриття нового парку «Здоров’я» на масиві «Дружба».

Як годиться, перед цим священики освятили територію і поблагословили усіх відвідувачів. Урочистості провели сьогодні, 26 серпня, з нагоди Дня Незалежності і прийдешнього Дня міста. Хоча йшлося лише про першу чергу парку, адже роботи триватимуть і наступного року. До слова, автором ідеї парку є міський голова Тернополя.



 

«Якби не цей чоловік, тут нічого не було б»

У парку уже облаштували тротуарні та велосипедні доріжки, збудували дитячий майданчик, а також встановили лавки для відпочинку, велопарковки і смітники. Незабаром майстри візьмуться також за оглядовий і спортивний майданчики, де підготовчі роботи уже завершили. Встановити зовнішнє освітлення у парку планують уже наступного року.

- Це - перший за часів Незалежності новий парк, який облаштували у Тернополі, - каже міський голова. - Оскільки парк має територію майже 9 га, то цього року у ньому виконали лише першочергові роботи, приблизно на території 5 га. У наступні роки роботи триватимуть. До речі, буде і зона для барбекю.



 

Сергій Надал сам підійшов до натовпу, який очікував відкриття парку, і запросив перерізати стрічку двох діток. Ті спершу розгубилися, але згодом гідно виконали свою важливу роль. Запросив мер також будівельника Володимира Кульбу, адже саме приватне підприємство «Кульба» від березня 2015 року проводило усі роботи у парку. При цьому пан Надал зауважив: «Якби не цей чоловік, тут нічого не було б».

- Особливо багато роботи було в останній тиждень, - каже пан Кульба. – Адже самі бачите: тут багато дерев, доріжки вузькі, машиною не заїдеш, тому майже все ми робити вручну. А це – важко. До того ж, нам довелося вирубати багато самосіву.

Гуляють місцеві і пацієнти лікарні

Місцеві жителі – у захваті. Вони вже кілька днів водять дітей бавитися на майданчик. Молодим мамусям подобається, що на масиві «Дружба» тепер є безпечне і красиве місце, де можна подихати свіжим повітрям. Вдячні за парк і пацієнти та лікарі лікарні №3, що поруч із територією ландшафтного парку «Загребелля».



 

- Тут є справжній буковий гай! Я не повірив, коли сам побачив ці дерева, адже жоден саджанець бука, який ми висаджували у Тернополі, на жаль, не прижився, - каже заступник начальника міського управління ЖКГ Олег Соколовський. – У нас тепер є парк справді європейського вигляду…

Слід додати, що недоробки у парку – помітні. Відкриваючи відпочинкову зону, представники міської влади цього не приховували. Втім, пообіцяли, що незабаром усе буде таким, як планувалося.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Довідка. Парк займатиме 9 га регіонального ландшафтного парку «Загребелля». Там будуть: центральна алея, протяжністю 724 м, стежки, велосипедні доріжки, спортивний (150 кв. м), дитячий (250 кв. м) і оглядовий майданчики. Наявність об'єктів торгівлі не передбачена. Тільки при вході працюватимуть дві торгові точки – для продажу морозива і безалкогольних напоїв.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео