Ростислав Фук

Хто зараз найбільше шукає роботу на Тернопільщині

За сприяння служби зайнятості області 2,8 тис. людей знайшли прийнятні місця праці

За пів року в місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися понад 8,8 тис. осіб, серед них 0,8 тис. вимушено переміщених осіб. Про це повідомили у пресслужбі установи.

За сприяння служби зайнятості області 2,8 тис. людей знайшли прийнятні місця праці.

70 роботодавців вже отримали компенсації за працевлаштування більше сотні переселенців. Компенсацію ЄСВ виплатили 9 роботодавцям, які забезпечили роботою 9 осіб різних категорій. Також в області почалася виплата 50% фактичних витрат на оплату праці учасників бойових дій, – йдеться в повідомленні.

248 жителів області брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, після їх завершення 43 – працевлаштовані на постійні місця праці. 395 безробітних працювали на суспільно корисних роботах у складі «Армії відновлення».

Профнавчанням та підвищенням кваліфікації було охоплено 317 безробітних; 307 завершили навчання, з них 280 вже працевлаштовано. 227 жителів області отримали безкоштовні ваучери на оплату професійного навчання; 6 – підтвердили результати неформального навчання за професією кухар.

Станом на 1 липня 1,9 тис. безробітних продовжують пошук роботи. Із них 71,5% - жінки, кожен четвертий – молодь віком до 35 років, більше половини – жителі сільської місцевості, третина - люди, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 6,4% - переселенці.

Більшість безробітних - працівники сфери торгівлі та послуг (473 особи); за професіями – це  продавці (213), підсобники (84) та водії автотранспортних засобів (64). Найменше серед безробітних є робітників сільського господарства.

Найбільша кількість вакансій спостерігається для робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування і машин, кваліфікованих робітників з інструментом та професіоналів.

Роботодавцям області вкрай необхідні лікарі різних спеціалізацій, водії, продавці, підсобники, швачки, кухарі, медпрацівники, вантажники, слюсарі, пекарі, бухгалтери, трактористи, електромонтери.

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в телеграм, або за телефоном «гарячої лінії» - 0635765756.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео