У Тернополі пікетують російський «ВіЕс Банк» (фото)

Саме зараз свідома молодь Тернополя закликає жителів міста на вулиці Сліпого, 1 не користуватися послугами «ВіЕс Банку», оскільки це дочірня установа «Сбербанку Росії».

Акцію протесту молодь влаштувала на підтримку львівських активістів, які нещодавно пікетували головний офіс «ВіЕс Банку» у Львові, розповів координатор тернопільського пікету Святослав Островський.

«Ми домагаємося того, щоб російські банки не заробляли гроші в Галичині і за цей рахунок не фінансувалася війна на сході, - каже Святослав. - Це дочірнє підприємство «Сберабанку Росії». Ми свідомі громадяни, не представляємо жодної політичної сили чи громадської організації. Я є координатором цієї акції, юристом, добре знаю, що цей банк російський, бо минулого року його працівники провели рейдерське захоплення моєї фірми. Ми дуже довго вели переговори, усі кредити погасили. Але тепер, в часі війни, ми закликаємо тернополян не співпрацювати з російськими банками і не ставати співучасниками вбивств своїх громадян на сході».

Керівництво тернопільського відділення банку №4 пообіцяло надати офіційну заяву на акцію протесту згодом.

На сайті «ВіЕс Банку» йдеться, що заснований у 1991 році Акціонерно-комерційний «Електронбанк» у 2008 році змінив головного акціонера із львівського на австрійський. А на початку 2012 року австрійська фінансова група «Фольксбанк» продала російському ВАТ «Сбербанк Росії» 100% акцій. Тож тепер установа з новою назвою «ВіЕс Банк» працює в 11 областях України і входить до групи «Сбербанк Європа», яка налічує дев’ять банків у Центральній та Східній Європі.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео