Як тернопільські дітлахи професію обирали (фоторепортаж)

В Тернополі пройшов профорієнтаційний захід «Місто професій». Мета даного дійства полягає у тому, щоб дати можливість дітям різного віку спробувати свої сили в різних професіях, аби визначитись, ким стати в майбутньому.

Ініціатори заходу спробували максимально охопити різні професійні сфери – від фермерства та продавців до пожежників і кінологів. Загалом – близько 50-ти локацій було відкрито сьогодні в парку ім. Т.Г. Шевченка. Тут і салон краси, і кухня, і міліціонери. Дітей вчили працювати з деревом, тканинами та вогнегасником. Куди не кинь оком – діти з батьками стоять у черзі, аби спробувати себе у новій ролі.

 

- Найдовше чекаємо на бензопилу. До пожежників хвилин 20 в черзі стояли – ці локації викликають найбільший інтерес у дітей, мабуть це найпопулярніші професії, – ділиться враженнями мама 10-ти річного Миколки Оксана. – Ще хочемо у фермерів спробувати, там діти сортують та продають овочі.

Долучилися до заходу і  фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості. Вони підготували 4 локації відповідно до вікових категорій. З маленькими дітьми вгадують професії по характерним предметам, з більшими – проводять профорієнтаційні тести.

- Ми спробували зробити все в ігровій формі. Так легше займатися з дітьми. Різні спеціалісти займаються з дітьми різного віку – намагаємося знайти підхід навіть до найменших. Готували заходи всім відділом. Раді, що змогли долучитися до такого яскравого свята, – каже провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Анатолій Чорній.

Сонячні посмішки, веселі вигуки і, головне, приємні спогади точно гарантовані усім учасникам «Міста професій». Навіть дощ не зумів завадити маленьким «професіоналам» спробувати себе в різних професіях. Цікавої роботи та веселощів вистачило усім.

Тамара Коблик

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео