"Лицарі нескореного духу" вже у Тернополі

У читацькій залі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася презентація книги "Лицарі нескореного духу" про наших краян, письменників-в'язнів сталінських концтаборів - Івана Гнатюка, Григорія Радошівського-Барана і Олеся Ангелюка. Вона побачила світ у львівському видавництві "Апріорі" за фінансової допомоги Зеновія Чернецького цього року.

Про ідею її створення і роботу над нею розповіли  письменники Зіновій Кіпибіда, Петро Сорока, Леся Білик.  До видання увійшли не лише поетичні твори, які й сьогодні залишаються значимими, націєтворчими та актуальними, а й спогади родичів. Твори цих трьох "будителів-апостолів" різні за стилем написання, але цілісні у великій любові до України, до рідної мови, до здатності на самопожертву заради ідеалів свободи і незалежності. 

 Петро Сорока влаштував справжній екзамен присутнім студентам-майбутнім бухгалтерам. Той, хто вгадував прізвище автора прочитаного письменником христоматійного  вірша,  отримував у подарунок безцінний дар, ошатне видання "Лицарів нескореного духу".  Присутня на заході тернопільська письменниця, літературний критик Тетяна Дігай після проведеного нею моніторингу читацьких симпатій в Інтернеті, слушно зауважила, що на другому місці після детективів, знаходиться  мемуарна література. Через те  вихід "Лицарів нескореного духу" сьогодні дуже вчасний, бо насправді це -  література для новітніх молодих патріотів України. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео