У Тернополі відкрили виставку "Ми в Україні – Україна у нас"

У Тернополі до Дня працівників освіти відкрили виставку, на якій представлено частину робіт учасників фотоконкурсу “Ми в Україні - Україна у нас”.

На Тернопільщині проводиться фотоконкурс на патріотичну тематику “Ми в Україні - Україна у нас”. Конкурс авторських світлин юних аматорів оголошений за сприяння департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації. У фотоконкурсі беруть участь учні та студенти навчальних закладів області.

«З управління освіти надійшов наказ про те, що організовується обласний конкурс “Ми в Україні - Україна у нас”. Ми провели міський конкурс, в якому брали участь учні загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. У рамках Тернополя у двох номінаціях ми відібрали 6 кращих робіт, які відправили на область. Частина робіт виставлена на інтернет-ресурсах, а решта на нашій виставці в Українському домі «Перемога». Тут можна побачити понад 30 світлин. Є роботи дітей, які займаються у фотогуртках, а також дітей, які є любителями фотографування», – розповідає методист Тернопільського комунально-методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун.

Переможці конкурсу “Ми в Україні - Україна у нас” отримають грошові винагороди. За перше місце – 25 000 гривень, за друге місце – 15 000 гривень, за третє місце – 10 000 гривень. А також 15 заохочувальних призових номінацій по 1000 грн. кожна.

За словами методиста Тернопільського комунально-методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галини Федун, фотовиставка “Ми в Україні - Україна у нас” є одним з етапів реалізації концепції національно-патріотичного виховання.

«Начальні заклади міста Тернополя у цьому році роботу планують відповідно до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо концепції національно-патріотичного виховання. Це не просто виховна робота. Чітко прописано, як на різних предметах вчителі мають реалізовувати дану концепцію. Тому ця фотовиставка є сьогодні дуже актуальною і є одним з етапів реалізації концепції національно-патріотичного виховання», – наголошує Галина Федун.

Джерело: www.day.kiev.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео