Тернополянка представила нову колекцію одягу у столиці

Днями тернополянка Оксана Чмиленко взяла участь у ІІІ Київському фестивалі повсті «Fairy Felt», який проходив в рамках міжнародної виставки рукоділля і творчості «Золоті руки майстрів». Разом із майстрами з решти міст України вона представляла одяг та аксесуари з валяної вовни.

– Цей фестиваль став для мене своєрідним лакмусовим папірцем, чи варто і надалі розвивати своє хобі, – розповідає Оксана. – Річ у тім, що у Європі такі вироби вже давно користуються величезною популярністю. Там фелтинг вважають елітним видом рукоділля. А в нас це лише входить в моду. Хоча навіть в нашому краї є талановиті майстрині, які роблять дуже цікаві речі з вовни. Зокрема, моя колега по хобі Тетяна Охрицька, яка за досвідом у цій справі удвічі «старша».

Усі речі Оксана створює інтуїтивно, а потім, буває, випадково дізнається, що це в тренді.

– Люблю окреслювати лінії жіночого силуету, а за допомогою відтінків «корегую» фігуру, – каже майстриня. – А в роботі притримуюся правила: не те красиво, що модно, а те модно, що красиво. Так колись казала моя вчителька із праці, котра ще у школі дала нам основи з крою та шиття. Її зерно проросло неочікувано навіть для мене.

 Ще до показу в Оксани купили кілька речей, це надихнуло майстриню на створення нової колекції. Свої вироби вона виставляє у віртуальній творчій майстерні «Палітра тепла». Незабаром в одному із бутиків міста з’явиться нова колекція ексклюзивних аксесуарів від Оксани Чмиленко.

Джерело: ternopillive.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео