Марія Тройчак одягнула у вишиванки гостей свого творчого вечора (фото)

Осінній  ювілейний творчий вечір сонячної жінки Марії Тройчак зібрав у Тернопільському обласному академічному театрі актора і ляльки не лише її рідних і знайомих, а й друзів майже зі всієї України: приїхали гості з Чернігова, Харкова, Дніпропетровська, Кривого Рога, Києва, Чернівців, Львова, Одеси.

Поетеса, лікар-фітотерапевт, член Європейської асоціації лікарів, почесний професор Міжнародного університету Відня приймала вітання від священиків, співаків, композиторів, поетів. Прозвучали пісні на її слова у виконанні заслуженого артиста України Івана Дерди, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Лесі Горлицької, Володимира Вернея, Василя Дунця, Ігоря Вовчака, Ярослави Декалюк, Вікторії Яреми. 

Програма вечора була насичена приємними несподіванками, гостей активно фотографували місцеві "папараці", які й подарували всім на завершення свята готові світлини. Велику увагу у своїй творчості жінка приділяє дослідженню прабатьківської землі - рідній Лемківщині. Пані Марія, яка звикла впродовж всього життя  жертовно допомагати іншим, вкладати лепту допомоги у різні культурні проекти навіть на своєму творчому вечорі залишалась собою. Кожний, хто виходив на  сцену, отримував від неї подарунок – вишиванку! 

На свято завітав голова Одеської Національної спілки журналістів України, голова Міжнаціонального конкурсу "Українська мова - мова єднання" Юрій Работін. Присутні мали нагоду побачити уривок із фільму Марії Тройчак «Щастя жити в ріднім краї», який переміг в Одесі на конкурсі у серпні цього року. Тексти пісень написали  Ігор Іваньків та Марія Тройчак. 

Ювілярка на прикладі свого вечора показала, що тільки вірою, надією і  любов'ю можна об'єднати і зберегти Україну. 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео