Агро-новини 9 грудня

Новини аграрного сектору.

Нацрада реформ ухвалила Стратегію розвитку сільського господарства на 2015-2020 роки

«Під час 15-го засідання Нацради реформ затверджено Єдину комплексну Стратегію та План дій розвитку сільського господарства та сільських територій, розроблену Мінагрополітики спільно з міжнародними та вітчизняними громадськими організаціями», - повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Він зазначив, що Стратегія є дорожньою картою реформування аграрного сектору України і визначає план розвитку аграрної галузі та сільських територій на період 2015-2020 рр. Стратегія спрямована на посилення конкурентоспроможності сільськогосподарського сектору, покращення ділового клімату, збільшення експорту, а також на стимулювання інвестицій в аграрний сектор. Крім того, вона передбачає створення сприятливих умов для розвитку сільських територій і покращення якості життя у регіонах України.

За словами Міністра, чинна Стратегія визначає десять пріоритетів реформування агросектору, а також порядок впровадження реформ і докладний план дій.

Джерело: minagro.gov.ua

Аграрії просять не чіпати Податковий кодекс України

Українська аграрна конфедерація спільно із 17 громадськими професійними організаціями АПК звернулася із відкритим листом до Президента Україниа, Голови Верховної Ради України та Прем`єр-міністра з проханням не змінювати Податковий кодекс України.

Аграрії вважають, що скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільськогосподарських товаровиробників з 1 січня 2016 року є неприйнятним та згубним для сільськогосподарської галузі насамперед з точки зору забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

Джерело: agroconf.org

98% всієї картоплі в Україні вирощується населенням

Як повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, в 2015 році валовий збір картоплі по Україні складе 21,4 мільйона тонн. Торік аграрії зібрали 23,7 млн. т картоплі.

У нашій країні фонд споживання картоплі становить 147 кг на людину. Тобто, щоб прогодувати українців, необхідно 6,3 мільйона тонн, а це в три рази менше, ніж прогнозований урожай. При цьому 98% картоплі вирощується в приватних господарствах.

Що стосується овочів відкритого грунту, то і їх урожай на 6,5% менший торішнього.

Джерело: apkua.net

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео