Обласні депутати схвалили Перспективний план формування громад

Перспективний план формування територій громад Тернопільщини депутати схвалили сьогодні, 11 грудня.

Нагадаю, попередній склад обласної ради, де більшість мали свободівці, категорично відмовлявся підтримувати документ, який підготувала обласна держадміністрація. Ухвалений Перспективний план є проміжним і наразі стосується лише 26-ти громад, у яких місцеві вибори 25 жовтня відбулися за новим принципом.

- Разом із тим процес триває, і надалі до плану включатимуть новостворені громади,- уточнив директор департаменту архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та енергозбереження Тернопільської облдержадміністрації Володимир Харченко, представляючи документ депутатам..

До депутатів також звернувся голова Асоціації міст, сіл, селищ Тернопільської області Анатолій Кулик. Він уже не вперше переконував обласних обранців, підтримати проект Перспективного плану, бо іншого виходу уже просто немає.

Депутати спершу докладно обговорили документ, внесли у нього доповнення, а лише після цього проголосували «за». Такий корок, на думку обласної влади, дає змогу об’єднаним громадам уже з наступного року перейти на прямі міжбюджетні відносини із Державним бюджетом. Раніше таку можливість мали лише міста обласного значення.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора.

Довідка. Загалом в Україні створили близько 150 об’єднаних громад. На Тернопіллі про такий крок оголосили 35 об’єднаних територіальних громад, але вибори 25 жовтня 2015 року по-новому Центрвиборчком дозволив проводити лише у 26-ти (у них не треба було змінювати меж районів – прим.). Вибори старост – керівників об’єднаних громад новообрані сільські ради можуть оголосити уже навесні.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео