Пішоходів та водіїв закликають посилити увагу на дорогах

Аварія на об’їзній поблизу ТРЦ «Подоляни», внаслідок якої загинула 62-річна тернополянка, трапилась близько 15 год. 4 січня. У водія взяли кров на експертизу, слідчі з’ясовують деталі, повідомляють в управлінні національної поліції у Тернопільській області.

Нагадаємо, 62-річна тернополянка потрапила під колеса авто під час переходу дороги у невстановленому місці. Від отриманих травм жінка померла на місці.

«ДТП трапилась на ділянці об’їзної неподалік вулиці Курбаса, - повідомляє інспектор сектору відділу управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції у Тернопільській області Микола Ігнатченко. – 39-річний водій автомобіля марки Ford рухався в бік вулиці Текстильної. Він  скоїв наїзд. Причини аварії встановлюють».

Родичі загиблої жінки припускають, що водій перевищив швидкість, та погоджуються – чоловік за кермом не був в стані алкогольного сп’яніння.

- Дорога ще не настільки мокра, щоб було дуже слизько, - каже родич жінки Валерій Гуменчук. – Та якщо їхати на швидкості, зрозуміло, що гальмувати важко.

Водій каже, що дорога була слизька, а перед ним рухалось інше авто.

- Жінка пропустила першу машину, а поки я проїду - не дочекалась, - каже водій Андрій Заболотний.

В поліції області закликають водіїв не робити різких маневрувань, дотримуватись відповідної дистанції руху між автомобілями, а також підготувати належним чином автомобіль до зимового періоду. А пішоходам нагадують – взимку гальмівний шлях збільшується, тому переходити дорогу слід лише у встановлених місцях і не поспішати.

- Водії повинні посилити свою увагу вдвічі у зимовий період. Особливо обережними слід бути у місцях великого скупчення людей – дороги поблизу автовокзалу, центральні вулиці, місця поблизу шкіл, - додає Микола Ігнатченко. – А пішоходам не варто поспішати переходити дорогу. І навіть якщо це встановлене місце, пам’ятаймо, коли дорога слизька – гальмівний шлях збільшується. Переходимо тільки після того, як переконались, що водій помітив пішохода і готовий надати йому перевагу в русі. Не завжди можливо завчасно зупинити авто, а перед пішохідними переходами завжди особливо слизько. Будьмо оборежні!

Оксана БУЧКО

Вибір читачів за тиждень

Відео