Чи потрібна Тернополю зупинка тролейбусів на автовокзалі?

Тернопільський журналіст Антон Марчевський розмістив на сайті петицій e-dem.in.ua  пропозицію про створення тролейбусної зупинки поряд із центральним автовокзалом.

Тернополянин обґрунтував подібне рішення об’єктивними причинами: «Не повинно бути такого, коли біля головного автовокзалу Тернополя не зупиняється муніципальний громадський транспорт. Варто відзначити, що проїзд у комунальному транспорті Тернополя чітко обліковується. «Тернопільелектротранс» із проданих квитків сплачує податки, соціальні внески та інші платежі. Зрештою, тролейбуси та комунальні автобуси є власністю громади міста. Вартість проїзду – нижча, ніж у маршрутках, і становить 1,5 грн. Навіть якщо проїзд у тролейбусах подорожчає, користуватись ними все одно буде вигідніше».

Для втілення ідеї потрібно небагато. Марчевський пропонує два варіанти можливого вирішення ситуації.

«1. Дешевший: перенести тролейбусну лінію, що проходить центром вулиці навпроти автовокзалу, на нинішню автобусну смугу, що проходить ближче до будівлі.

2. Дорожчий: прокласти приблизно 200 метрів нової тролейбусної лінії над автобусною смугою, що проходить попри автовокзал. Лінія по центру вулиці залишається. Також необхідно придбати і встановити дві тролейбусні стрілки - вихідну та вхідну, щоб з'єднати між собою обидві лінії.»

Якщо вам не байдужа доля «Тернопільелектротрансу» і теж хочете мати змогу добиратись з центрального автовокзалу муніципальним транспортом, підтримайте петицію за посиланням e-dem.in.ua.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео