На Тернопільщині затримали за хабарництво суддю

Детективи антикорупційного бюро спільно з працівниками поліції затримали голову Козівського районного суду Тернопільської області на хабарі у вівторок, 16 лютого.

 Суддя вимагав та отримав через адвоката гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника. Адвоката, який передавав судді гроші, затримано.

За даним фактом було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3-ю статті 368-ї Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

 Слідчі дії тривають, повідомляє «20 хвилин».

Нагадуємо, з початку повноцінної слідчої роботи детективами НАБУ було затримано на хабарі п’ять суддів у різних областях України. Розмір хабарів складав від 20 000  до більш ніж 100 000 грн. Трьом суддям вже повідомлено про підозру. Детективи Національного антикорупційного бюро внесли перші провадження до ЄРДР 4 грудня 2015 року- після формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що здійснює процесуальне керівництво над детективами НАБУ, повідомили в Національному антикорупційному бюро України.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео