Малеча з дитбудинку «Малютка» отримає допомогу з Канади

Іграшки та необхідні речі малеча з тернопільського дитбудинку "Малютка" отримає від тернополянки Наталії Совінської та українських діток, які живуть у Канаді.

- Наталія Совінська родом з Тернополя, але уже близько дев’яти років проживає у Канаді в місті Вінніпег, - розповідає керівник креат-студії “ІРИска” Ірина Мацко. - Там вона працює в українській школі, де навчає наших дітей. Але жінка не забуває і про дітей-сиріт, які живуть у Тернополі.

Окрім матеріальної допомоги, два роки тому жінка допомагала проводити курс англійської мови для тернопільської малечі у бібліотеці-музеї національної іграшки №5 для дітей, повідомляє «20 хвилин».

- Тоді Наталія приїжджала разом із волонтером, вихідцем з України Тарасом Малюжинським, який приїжджав уже три роки поспіль, - продовжує Ірина. -  Наталія бере участь у фонді «Милосердя», який допомагає потребуючим діткам. Цього року фонд організував збір речей, іграшок та канцтоварів для різних будинків дітей-сиріт.

У Тернополі допомагатимуть діткам з сиротинцю “Малютка”. Наталія Совінська до допомоги тернопільським дітям-сиротам залучила українських діток, яких вона навчає у Канаді.

- Ці речі вони збирали напередодні Нового року, але на новорічні свята у дитбудинках було багато відвідувачів, тому ми вирішили завести ці подарунки пізніше, - розповідає Ірина Мацко. - Тому у «Малютку» речі передамо десь у березні. Але, щоб подарували діткам не лише речі та іграшки, то ми вирішили влаштувати для них міні-свято. Учасники нашого колективу «ІРИска» розважатимуть діток, гратимуться з ними. Докупимо ще фруктів і солодощів.

Якщо серед тернополян є охочі долучитись до доброї справи, то за детальнішою інформацією можна звертатись до Ірини Мацко.

Довідка

Контактний номер Ірини Мацко - 096-125-21-37.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео