На Тернопіллі відкриють першу аптеку для вояків АТО

Комунальним аптекам на Тернопіллі дадуть нове життя. У цьому запевнив голова облради Віктор Овчарук сьогодні, 21 березня.

Нагадаємо, скандали щодо існування комунальної аптечної мережі тривають уже багато років. Найбільше до цього доклався колишній перший заступник голови облради Сергій Тарашевський («Терен» писав про це ТУТприм.). Натомість Віктор Овчарук – медик за освітою, звітуючи про перших 100 днів роботи очолюваного ним головного представницького органу краю, наполіг на відновленні комунальних аптек. Він обіцяє, що їх відкриють у кожному районі, аби стабілізувати ціни на фармацевтичному ринку.

- Комунальні аптеки повинні надавати пільгову допомогу учасника АТО. Незабаром ми відкриємо першу аптеку, що працюватиме у цьому напрямку, - каже він. - Далі плануємо оновлювати й інші комунальні аптеки. Уже призначили нового керівника аптеко управління. Перед ним стоять конкретні завдання.

Втім, де саме працюватиме та перша аптека для військових, Віктор Овчарук не сказав. Мовляв, наразі це обговорюють. Як тільки визначаться – повідомлять ЗМІ.

Окрім того, за словами Віктора Овчарука, при обласній раді створили постійну комісію, яка займається вирішенням питань учасників АТО. На підтримку вояків і членів родин загиблих на сході із обласного бюджету вже виділили 8 млн грн.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео