У Тернополі призначили десятиденну перевірку ринку на вулиці 15 квітня

12 квітня в результаті декількох звернень до міської ради податкова почала перевіряти ринок на вулиці 15 квітня.

За словами голови організації ГО «Ідеї нації» Олексія Станька вони вже давно почали досліджувати наявність документів у працівників ринку на 15 квітня. В результаті  перевірок активісти виявили насправді лише 2 ряди кіосків, які поставлено зі сторони вулиці Київської і 1 ряд зі сторони вулиці 15 квітня з документами. Інші ж, в свою чергу, працюють незаконно. Тож представники ГО написали звернення до міської дари, з проханням перевірки підприємницької діяльності торгових точок.

Наразі до активістів  «воювати» з підприємцями приєднались «Народний контроль», муніципальна та патрульна поліції. Проте, як стверджує Олексій, працівники ринку насправді не винні у цій ситуації, а відповідальна за безлад  дирекція ринку. Вона заключає з «базарниками» договори на обслуговування замість договорів на оренду.

Тож, учора, 12 квітня, на ринок з перевіркою прибули працівники фіскальної служби, і коли вони почали перевіряти першу торгову точку, практично всі інші, окрім тих, хто мав офіційні документи, позакривались.

Даяна КОСТЕНЧУК 

Вибір читачів за тиждень

Відео