Відкритості від міськради Тернополя вимагає депутат

Більшої відкритості вимагає від керівництва Тернопільської міської ради депутат від «Самопомочі» Назар Зелінка.

На сесії сьогодні, 21 квітня, він з трибуни нагадав своїм колегам, що у жовтні 2014 р. у зв’язку зі вступом у силу Закону України «Про прокуратуру» держава забрала у цих органів функції загального нагляду за діяльністю органів місцевого самоврядування. І ці функції, відповідно, передали громадськості. Задля цього внесли зміни у низку законів.

- Громадянам законодавчо надано доступ до усієї документації органів місцевого самоврядування, - наголошує Назар Зелінка. – Ознайомлення може відбуватися на офіційних сайтах рад. До того ж, більшість рішень посадових осіб і органів самоврядування набувають чинності із дня їх офіційного оприлюднення.

Отже, громадськість нині має право на доступ до усіх без винятку документів, розроблених чи схвалених органом місцевого самоврядування. Це стосується і рішень щодо розпорядження комунальним майном, наголосив депутат. Причому люди мають право знати все і про суми надходжень, і про осіб, які користуються власністю громади.  Такого у Тернополі, за його словами, поки що не роблять. Вказав депутат і на інші недопрацювання. Відтак Назар Зелінка закликав керівництво ради і їхніх підлеглих належно виконувати Закони «Про місцеве самоврядування»  і «Про доступ до публічної інформації». 

Про те, що відбувалося сьогодні на сесії, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео