Проблеми комунального підприємства збільшуються - директора можуть звільнити?

Про проблеми в роботі комунального підприємства "Тернопільміськтеплокомуненерго" ми писали нещодавно: і про те, що мешканців міста почали готувати до підвищення тарифів на опалення та гарячу воду, і про те, що міська влада хоче сама встановлювати ці тарифи, і про те, що підприємство, фактично, перебуває на межі банкрутства.

Як виявилося, проти КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" тривають судові слухання за декількома позовами.

Зокрема, позивається Публічне акціонерне товариство Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на загальну суму понад 3,3 млн.грн. як cтягнення суми основної заборгованості. Також претензії в судовому порядку виставило Товариство з обмеженою відповідальністю "Енерго-лізинг плюс" на суму, більш як 300 тис.грн.

Всі ці позови слухались в квітні чи будуть слухатися в травні 2016 року, що збігається з датами, коли міська влада почала інформаційну кампанію в інтересах збереження довіри до підприємства та уникнення паніки серед населення.

Однак, за інформацією від працівників "Тернопільміськтеплокомуненерго", першою, хто добровільно пішла з "тонучого корабля" стала головний бухгалтер, а зараз поширюються чутки про звільнення директора.

В той же час, на захист подібних підприємств став Прем'єр-Міністр Володимир Гройсман.

У своєму трьох хвилинному спічі-звіті він сказав: "Окремо займались питанням гарячого водопостачання в оселі українців, було питання про те, що там, де вона була, могли припинити водопостачання, а там де не було — вода тільки залишалась мрією. Фактично це питання вирішено. В тих містах, де залишена вода, розпочинається пуск гарячої води, я думаю що місцева влада це питання вирішить, і Нафтогаз це питання буде окремо підтримувати".

Хоча експерти вважають, що ринкові відносини між держкомпанією та споживачами поки що залишаються мрією, а слова Гройсмана щодо "вирішеного питання" просто означають, що ситуацію переведено в ручний режим керування".

Якщо підприємство не вдасться вивести з кризового стану, то під питанням буде не лише майбутній опалювальний сезон, але і подача гарячої води тернополянам. Бо з розрекламованими тепловими пунктами поки що влада не встигає.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео