Як тернополяни можуть оплатити комуналку без довжелезних черг

У Тернополі діють системи он-лайн розрахунків за комунальні послуги, більше того ці системи дають можливість абонентам подавати показники лічильників, відслідковувати наявність субсидій та інших нарахувань.

Директор ПП “Укрспецінформ” Михайло Шидлівський розповідає, що в нашому місті вже не один місяць діють он-лайн системи, що дають змогу споживачам забезпечити подання показників лічильників газу, води, електроенергії, а також здійснити їх оплату не виходячи з власного будинку.

Як каже фахівець, сьогодні понад 80% тернополян мають у своїх домівках Інтернет, відповідно практично усі мають можливість скористатися ресурсами www.oplata.te.ua чи http://www.eps.te.ua безкоштовно. Ці системи також мають можливість пошуку абонента за адресою.  

- Для того щоб здійснити оплату абоненту потрібно лише ввести особовий рахунок карток VIZA або MASTER CARD, - розповідає 20 хвилин пан Шидлівський. - На цих же ресурсах також можна здійснити оплату домофону, квартплату та вивезення сміття, а також отримати повну інформацію про стан оплати комунальних послуг за попередні місяці та наявні субсидії.

В свою чергу директор ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» Віталій Бобрівець каже, що можна подавати показники і через телефон чи навіть, як люблять старші люди, в скриньку біля підприємства, але це все насправді вже минуле століття.

- Ми зараз живемо в світі повному ІТ-технологій, то чому б нам ними не скористатися щоб зробити наше життя комфортніше, - зазначає директор ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз».

Згідно слів пана Віталія, у їхнього підприємства є понад 118 000 абонентів, з яких близько 40 000 вже користуються послугами он-лайн ресурсів, а саме здійснюють оплату та подають показники лічильників через Інтернет. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео