Портрет Надії Савченко прикрашає будинок на Шпитальній (фото,відео)

Графіті із зображенням Надії Савченко завершив тернопільський художник (член національної спілки художників, - прим.авт.) Юрій Цуприк 28 травня. Обрав митець фасад будинку на Шпитальній.

Будівля розташована на перехресті доріг. Малюнок мав би наштовхнути перехожих обрати правильний шлях дій у житті, каже Юрій Цуприк.

- Тут було зображення Путіна у вигляді змії, -продовжує він. – Вирішив замінити його портретом Надії , яка дає справжню надію українському народу. На малюнку символ «Є» - означає вступ до Євросоюзу. А куля, це псевдонім Надії, – символ інструменту боротьби.

Ідея у Юрія Цуприка виникла ще під час голодування Савченко у в’язниці. Художник виконував малюнок три години. Більше часу витратив на підготовчі роботи. Вправну руку митця бачимо, коли за декілька секунд він робить нарис портрету присутньої на презентації графіті журналістки.

- Протягом трьох днів закінчили графіті, - каже пан Юрій. – Відгуки перехожих здебільшого були позитивними. Хоча, на жаль, все ще траплялись і ті, які висміювали зображення.

Художник готовий продовжувати патріотичний рух стріт-арту. Каже, що затримка лише в спонсорстві. За його словами, на фарби для малюнку Савченко витратили 1500 гривень.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео