Тернопільські депутати голосуватимуть за визнання бійців-добровольців учасниками бойових дій (фото)

Тернопільська обласна рада має шанс стати другою в Україні (після Івано-Франківської), яка підтримає звернення про визнання бійців-добровольців, що брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході країни, учасниками бойових дій.

Сьогодні депутати обіцяють розглянути це питання, і, наразі, ситуація розвивається на користь бійців.

Ще сьогодні вранці під стінами обласної ради зібрались пікетувальники. Серед них – військові та представники громадських і націоналістичних організацій.

Дмитро Гайдуцький, один з керівників ГО «Автомайдан», повідомив, що ще вчора вдалось налагодити діалог із місцевою владою та дійти згоди щодо такого проблемного та актуального питання. Василь Деревляний запевнив, що активістам нададуть слово на сесії та пообіцяв максимально посприяти позитивному вирішенню ситуації.

Адже питання легалізації бійців добровольчих батальйонів назріває давно.

Серед тих, хто прийшов під стіни ОДА, є і «кіборг» Ігор «Поляк» Войцехівський. Він був змушений захищати рідну країну в складі ДУКу, бо у військкоматі йому відмовили (чоловік зовсім не бачить на одне око). За час служби отримав кілька відзнак і нагород , серед них – медаль «За оборону Донецького аеропорту». Проте чоловік і досі не має посвідчення учасника бойових дій, бо державні органи не визнають документів, наданих керівництвом «Правого сектору».

Про результати голосування та прийняті на сесії обласної ради рішення читайте на «ТЕРЕНі» згодом. 

Вибір читачів за тиждень

Відео

ДТП