На Тернопільщині німецька делегація зустрілась з Іваном Марчуком

Представники міст Лінгена та Фререна, Червоного Хреста (Німеччина) побували 31 травня у Москалівці та відвідали музей народного художника України, Лауреата Національної премії України імені Тараса  Шевченка, генія сучасності, живописця Івана Марчука.

Учні місцевої школи під керівництвом заслуженого вчителя України Галини Поплавської провели екскурсію та ознайомили гостей з експозицією музею. Під час екскурсії в кімнату зайшов сам великий майстер Іван Марчук. «Я часом буваю у своїй рідній Москалівці, люблю її і зараз от зустрівся зі своїм другом Богданом Хаварівським. Той запропонував – давай гайнемо у музей. І ось я тут, перед вами», - сказав Іван Степанович після рясних оплесків, якими привітали майстра німецькі гості. Зустріч вийшла несподіваною для них і для нього.

У кімнатах завитав дух урочистості та піднесення. Івана Марчука запитували як він працює, чому вчить своїх учнів. У відповідь почули - Все дуже просто: в моєму календарі немає червоних днів, він чорний, складений із самих лише буднів. Іван Степанович пояснив, що його життя – то суцільна праця і саме це він відповів своїм учням на запит як досягти такого успіху, як написати стільки картин. 

 Гості з цікавістю оточили живописця, просили автографи і домовились про виставку у Німеччині. Вони оглядали картини Івана Марчука, фотографували і фотографувались разом із Майстром на пам’ять.

Вибір читачів за тиждень

Відео