Віра Олександрович

«Лише у діалозі можна знайти порозуміння» - тернопільські митники (фото)

DSCN3789_сайт_1

Діалог із представниками митних брокерів, декларантами, учасниками зовнішньоекономічної діяльності, представниками громадських організацій і благодійних фондів-утримувачів гуманітарної допомоги Тернопілля провели на митниці Державної фіскальної служби (ДФС).

Під час цього заходу присутнім роз’яснили зміни митного законодавства, особливості митного контролю і оформлення товарів. Зокрема, йшлося про «гуманітарну допомогу», а також вирішення проблемних питань, що виникають при реалізації окремих норм митного законодавства. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

DSCN3781_сайт
DSCN3781_сайт

- Учасники зустрічі обговорили особливості організації роботи під час митного контролю і митного оформлення товарів «гуманітарної допомоги» і можливі порушення митного законодавства при переміщенні зазначених товарів, - каже в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. – Як відомо, лише у діалозі можна знайти порозуміння…

DSCN3785_сайт
DSCN3785_сайт

Окрім того, фахівці розповіли про нюанси митного контролю і митного оформлення лісоматеріалів за періодичною митною декларацією, проаналізували проблемні питання та помилки, які допускають декларанти при заповненні граф митних декларацій, а також наголосили на активізації випуску у вільний обіг товарів із митного складу і складу тимчасового зберігання. Також декларантам і брокерам нагадали, що за Угодою про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, Європейським співтовариством із атомної енергії і їхніми державами-членами передбачили надання та анулювання митним органом статусу уповноваженого (схваленого) експортера.

- Перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката із перевезення форми EUR.1 сам визначає і декларує походження товарів на комерційних/товаросупровідних документах, що дозволить прискорити процедуру експорту товару, – додає Оксана Антонович.

karta_mitnits_
karta_mitnits_

Наприкінці зустрічі присутні висловили сподівання щодо подальшої якісної співпраці і пошуку шляхів для порозуміння.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото - надане Відділом організації роботи Головного управління ДФС в області

Довідка. Публікації на цю тему також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео