Оксана Бучко

Самочинну новобудову у центрі Тернополя можуть таки здати в експлуатацію

726202

Апеляційну скаргу забудовника В. Довгасенка частково задовольнив Тернопільський апеляційний суд 15 липня. Позов на даний час розглядають у міськрайонному суді, повідомляє представник інтересів жителів вулиці Брюкнера юрист Олена Степанова.

Мова йде про розпочате будівництво за адресою Брюкнера, 6.

Після перевірки ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція в Тернопільській області, - прим. авт.) відповідним рішенням скасували містобудівні умови та обмеження на будівництво. Але подали позов про скасування рішення. І не від самого забудовника, а від  начальника управління архітектури міськради Василя Бесаги. Саме від його імені сплатили судовий збір. Сьогодні цей позов передали у першу інстанцію. Хоча попередньо апеляційний суд у Львові  відмовив у задоволенні скарги від Василя Бесаги.

Паралельно справа про будівництво слухалась в Тернопільському міськрайонному суді. Жителі отримали ухвалу про заборону будівництва і реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Чи залишиться таке рішення чинним – вирішують сьогодні у міськрайонному суді.

- Це будівництво оформили як реконструкцію старої лазні. Проте усі бачать, що закладають новий фундамент, а не ремонтують зведену будівлю, - додає Олена Степанова. – Йдеться про центр міста, який хочуть забудувати до нитки. І при цьому навіть не дотримують відповідної дистанції пожежних розривів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео