У Тернополі хочуть відкрити кардіоцентр

операція

У 2016 році мають завершити реконструкцію інфекційного відділення Тернопільської комунальної лікарні швидкої допомоги та радіологічного корпусу КЗТОР «Тернопільська університетська лікарня». Також у планах – відкриття сучасного кардіоцентру.

За інформацією прес-служби Тернопільської облдержадміністрації, до кінця серпня хочуть здати в експлуатацію інфекційне відділення Тернопільської комунальної лікарні швидкої допомоги. Його ремонтують з листопада 2015-го. Заклад і є комунальною власністю Тернополя, однак область теж допомагає в його реконструкції. 5 мільйонів гривень виділили з Фонду регіонального розвитку Тернопільської області, ще 4,5 мільйона доклало місто на умовах співфінансування.

Для будівництва кардіоцентру виділили понад 20 мільйонів гривень. На придбання сучасного обладнання заплановано виділити 14,5 мільйона. Стажування медиків, які працюватимуть у кардіохірургічному відділенні, відбудеться за сприяння білоруських колег на базі однієї із польських клінік серцевої хірургії, кажуть в ОДА.

Тривають ремонтні роботи в Тернопільській університетській лікарні. Тут проводять реконструкцію радіологічного корпусу з надбудовою для розміщення лабораторного комплексу та централізованої стерилізації. Будівельна готовність корпусу становить 61 відсоток.

Вибір читачів за тиждень

Відео