Легендарний сливовий пиріг від The New York Times: покроковий рецепт
Пиріг зі сливами (Plum Torte) ідеальний для приготування на початку осені
У 1983 році кулінарка Маріан Буррос опублікувала в The New York Times рецепт сливового пирога, який став справжньою пристрастю для читачів газети й публікувався в ній протягом шести років, пише Vogue.ua.
Пиріг зі сливами (Plum Torte) ідеальний для приготування на початку осені. Його рецепт The New York Times востаннє надрукували у 1989 році.
Щоб протистояти обуренню читачів, — написала Буррос кілька років по тому, — рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з переривчастою лінією навколо, щоб стимулювати людей вирізати його і повісити, скажімо, на холодильник.
Проте, редакцію закидали гнівними листами - як редактори посміли припинити друкувати рецепт найпопулярнішого пирога у світі? Сьогодні рецепт легко можна знайти на сайті New York Times: він простий, а час приготування не забере у вас більше як годину.
Складові:
- ¾ (в оригінальному рецепті 1983 року 1 склянка) цукру;
- ½ склянки вершкового масла, розм'якшеного (це рівно 113 г);
- 1 склянка борошна, просіяного;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- Дрібка солі;
- 2 яйця;
- 12 слив (тобто 24 половинки) без кісточок (найкраще підходить сорт «угорка»);
- 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. кориці для того, щоб посипати пиріг.
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте міксером цукор і розм'якшене масло, додайте яйця і знову збийте. Потім додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, акуратно збийте. Тісто має вийти густим і пружним. Викладіть тісто у форму для випікання. Помістіть половинки слив зверху на тісто, внутрішньою стороною сливи догори. Посипте сумішшю цукру і кориці. Випікати 45 хвилин, подавати ідеально з морозивом (якщо любите настільки солодкі десерти).
Головне, що потрібно знати про цей рецепт - він дуже простий. Навіть якщо вам здається, що кулінарія і вже тим більше десерти - не ваше, спробуйте, адже зіпсувати його практично неможливо.
Сливовий пиріг з «Нью-Йорк Таймс» - мабуть, найбільш медійний і популярний пиріг на світі. У чому його секрет? Про це добре висловився один з постійних читачів газети у своєму листі до редакції:
Пиріг ідеально готувати в серпні і на початку осені, і він символізує цей дивовижний, ніжний час переходу з літа в осінь. Коли вечорами холоднішає і потрібно накидати щось з довгим рукавом, коли відчуваєш, що осінь близько і навіть повітря пахне по-іншому, коли дітям скоро в школу, а студентам — до університету, і це останні дні легкості і безтурботності, яку відчуваєш тільки в серпні. Щасливий пиріг, не інакше.
Авторка: Дарія Слободяник
Фото: tsn.ua