Віра Олександрович

Для сіл Тернопільського району вперше куплять дитячі майданчики (відео)

30f8d220-913a-4634-ac23-dae995a583ec

Нові сучасні дитячі майданчики цього року куплять і встановлять у п’яти селах Тернопільського району.

Зроблять це завдяки перевиконанню районного бюджету, повідомили на сесії Тернопільської районної ради сьогодні, 29 липня. Доповідав із цього питання завідувач сектору молоді і спорту Тернопільської районної держадміністрації Василь Заторський.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VeigSgfNOT0&feature=youtu.be[/embed]
  • На 2016 рік планується виділити 250 тисяч, щоб облаштувати п’ять таких майданчиків, - каже він. – У 2017-му ми вже хочемо виділити на ці потреби 500 тис. грн. Нині один майданчик із встановленням обійдеться у 50 тисяч.

Отже, нові майданчики наразі отримають: Велика Березовиця, Гаї Шевченківські, Мишковичі, Почапинці і Чернелів Руський.

  • Підхід до відбору претендентів був комплексним, - пояснює Василь Заторський. – Були села, де треба було насамперед будинок культури відремонтувати. Десь першочерговим був ремонт дороги. Натомість є села і селища, де дитячі майданчики – у жахливому стані. Якщо програма буде функціонувати надалі, то облаштуємо майданчики і в інших селах. Дехто вже у чергу стає.

До речі, у селах району за 25 років Незалежності за кошти із бюджету не встановили жодного (!) дитмайданчика. А на ті, які подекуди з’явилися, вишукували кошти із сільської казни або допомагали меценати.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео