Ростислав Фук

Загинув майже рік тому: поблизу Тернополя попрощалися з 56-річним Героєм (фото)

Вічна пам’ять Герою

В останню дорогу провели 18 вересня жителі Білецької громади 56-річного захисника Богдана Маленького. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Головний сержант протитанкового взводу роти вогневої підтримки Національної гвардії України загинув 5 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області внаслідок мінометного обстрілу.

До мобілізації чоловік був працівником Тернопільського національного медичного університету імені І. Горбачевського.

Віддати данину пам’яті та любові, помолитися за спочилого Героя зібралися рідні та близькі, друзі та побратими, односельці та жителі усієї громади.

Смерть вирвала з наших рядів справжнього патріота і громадянина, мужнього, рішучого бійця… Богдан під час військової служби не шукав легких шляхів, завжди був готовий брати на себе усю повноту відповідальності у будь-яких умовах бойових обставин. Його відрізняли надзвичайно високі якості достойного військовослужбовця, – такими словами до похоронної громади звернулись побратими Героя із Національної гвардії України, зачитуючи Пам’ятний лист.

Після прочитання Євангелія зі словом проповіді до присутніх звернувся парох села Чистилів отець Орест Каспрук.

Ми проводжаємо до вічності воїна Богдана у час посвяти Воздвиження Чесного Хреста. Як Христос помирав на Голгофі за наші гріхи, так і воїн Богдан віддав своє життя за нас, щоб ми вільно жили на рідній землі. Коли прийшов час, він без тіні сумніву вступив до лав збройних сил, що захисти Україну.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Богдана Маленького з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Фото Білецької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео