Що продають на “блошиному ринку” у Тернополі (фото, відео)

Найбільше продавців торгують у неділю, проте застати декого можна й у будні

Тернопільський “блошиний” ринок схожий на музей, от тільки до всіх “експонатів” можна доторкнутися та ще й придбати. Приміром, чи бачили ви коли-небудь старовинну прялку? Якщо ні – достатньо прийти до овочевого ринку, зі сторони парку «Сопільче». Тут на місцевій барахолці можна знайти чимало антикваріату і унікальних речей. Найбільше продавців торгують у неділю, проте застати декого можна й у будні. Чим торгують “блошиному ринку” у Тернополі, дізнавався журналіст Терену

Серед товарів продавчині пані Марії чимало антикваріату: від прикрас, дитячих іграшок, посуду до бандури та цимбал. До речі, вартість бандури — 3000 гривень, а цимбали навіть оцінити важко, зазначає жінка. 

Цимбали на барахолці у Тернополі

А от ніхто не цікавиться, той хто знає її цінність, той сам запропонує, – каже продавчиня. 

Частина товару – із власної колекції пані Марії, проте більшість речей придбав її син для перепродажу.

Люди періодично приносять речі, щоб я придбала в них на перепродаж, але дуже рідко буває щось вартісне, – говорить жінка. 

Раритетні самовари на вугіллі

Продавець Валерій торгує переважно речами радянського періоду, хоча серед його товарів є й значно старіші. Ось як давній ткацький верстат – прядило, вартістю 600 грн. Або раритетні самовари на вугіллі – 2000 та 4000 грн. Також у продажу є стара ікона, книги, друкарська машинка, фотоапарат “Зеніт”. 

Придбати на барахолці можна й давній ткацький верстат чи стару друкарську машинку

На блошиному ринку часто прогулюються колекціонери, які вже знайомі майже з усіма продавцями. Тому для них це швидше місце для спілкування, ніж для покупок. Також багато людей приходять сюди, аби придбати потрібні речі дешевше, ніж в магазинах. Так, тернополянка Оксана прийшла у пошуках тарілок. 

Мені подобається яскравий посуд, я його тут собі шукаю. Але поки нічого такого не бачу, – каже жінка. 

Автор Дмитро Юрас

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео