Оксана Бучко

Новий пляж на Циганці, «Плач Єремії» та досягнення тернополян: Тернопіль готується до річниці незалежності та дня народження міста

IMG_9429

Книгу-каталог «Медалі Тернопільщини», виставку скульптур Сергія Кузнєцова, презентацію диску від Nameless, показ мод під супровід оркестру в центрі міста, квіткові клумби із символами України та міста та оновлений пляж – такі сюрпризи вперше готують тернополянам до 25-ої річниці незалежності України та 476-ї річниці міста.

Святкування розпочнуться на Театральному майдані із підняття державного прапору та параду військовиків вже завтра, 23 серпня, о 10 год. Також там відкриють виставку патріотичних квіткових клумб, які висадили перед дитсадками та школами міста.

Іншими локаціями заходів стануть парк «Національного відродження», набережна ставу та пляж «Циганка».

- У центрі святкувань – талановиті тернополяни, яких ми хочемо підтримати на творчому шляху, - каже начальник управління культури міськради Олександр Смик. – Гості святкувань побачать роботи художника Богдана Ткачика, скульптури Сергія Кузнєцова «Джан–Арт», «Стім–Арт», багато із яких уже розкупили. Також послухають виступи тернопільських музикантів - Андрія Підлужного, гурту Nameless із першим записаним диском та інших.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SGLivBmLMZY&feature=youtu.be[/embed]

У рамках святкувань відкриють анотаційні дошки Сергію Кузьмінському та гурту «Брати Гадюкіни» - за слоган «Файне місто» та Єжи Гофману – за відзняті документальні фільми про Україну. До святкувань також готують гастрономічні фестивалі галицької кухні та здорового харчування від понад ста майстрів «Вуличного ринку». У програмі є багато спортивних дійств, частина з яких відбудеться на Циганці під час відкриття нового пляжу. Музичними подарунками стануть виступи гуртів «Плач Єремії» та «Мед Хедс», що відбудуться на набережній ставу. Святкування після 22:00 продовжуватимуться на молодіжних вечірках Open Air на острівку «Чайка».

IMG_9426
IMG_9426

Для поціновувачів історії хори Кобилянського та «Заграва» співатимуть  визвольні пісні, а військово-патріотичні клуби проведуть показові виступи. Музей політв’язнів протягом 24 серпня буде відкритий для екскурсій.

Багато заходів відбудеться на «Співочому полі» у парку Національного відродження. Там тернополян чекатимуть виставка квітів, свято меду, виступ Віктора Павліка та багато інших імпрез.

Повну програму можна переглянути на сайті міськради.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео