Україні – 25: відомі тернополяни про свято – Віталій Горба

Загальна

Напередодні 25-річчя Незалежності України «Терен» звернуся до відомих тернополян із запитаннями: «Україні – 25: як ви ставитеся до цього ювілею? Якою сприймаєте нашу державу у такому віці?».

Коментарі, які ми отримали, можна зібрати у спеціальну підбірку, що дозволить читачам скласти враження про те, із яким настроєм у Тернополі зустрічають 24 серпня.

Решту частин спецпроекту читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ.

Горба_ф
Горба_ф

Віталій Горба, адвокат, керуючий партнер адвокатської компанії «Лекс Гард»:

- Так, привітати є із чим: 25 років – перший вагомий ювілей! Але цей термін начебто і видається великим, проте для розвитку держави такий вік – молодий.  І для держави молодість – не вада. Навпаки, це – час. Коли можна розвиватися найшвидшими темпами. Проте в Україні влада є олігархічною. Так склалося, що в руках незначної кількості людей опинився бізнес, що впливає на всі сфери економіки держави. Відтак держава і олігархи стали нерозривними. Жоден бізнесмен не прийматиме законів, що призведуть до зменшення його статків. Ось тому і йшов із таким скрипом Закон «Про зменшення акцизу на імпорт автомобілів, що були у використанні». Лобі автовиробників постаралося все зробити так, щоб із новації мало хто скористався…

Втім, я таки дивлюся у майбутнє нашої країни із оптимізмом. Рано чи пізно наша держава все-таки стане успішною, багатою державою, у якій житимуть щасливі люди. Україна має надзвичайний ресурс – землю! І якщо правильно цим багатством розпорядитися, із розумом господарювати, за умови існування правильних державних програм, ми можемо світовим стати лідером із постачання сільськогосподарської продукції.

Процеси пішли, вони вже незворотні. Нас змінив Майдан, на нас вплинула війна. Світогляд – інший. Повернутися у те, що було колись, уже ніхто не захоче…

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео