Віра Олександрович

Україні – 25: відомі тернополяни про свято – Світлана Комінко

Загальна

Напередодні 25-річчя Незалежності України «Терен» звернуся до відомих тернополян із запитаннями: «Україні – 25: як ви ставитеся до цього ювілею? Якою сприймаєте нашу державу у такому віці?».

Коментарі, які ми отримали, можна зібрати у спеціальну підбірку, що дозволить читачам скласти враження про те, із яким настроєм у Тернополі зустрічають 24 серпня.

Решту частин спецпроекту читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ.

 

Комінко_ф
Комінко_ф

Світлана Комінко, у минулому – викладач ТНЕУ, тепер - координатор міжнародних програм бізнес школи Технологічного Інституту Британської Колумбії (BCIT) і Президент Open World Learning Society (O.W.L):

- 25 років – молодий вік. Тому я зараз ототожнюю Україну із молодою жінкою. Із колін ми вже давно стали, але треба ще навчитися більше дивитися в небо, вірити і молитися.

Думаю, ми всі зараз проходимо процес очищення. І починати треба, звичайно, із себе. Ніхто у світі не мріє про те, щоб прийти сюди, аби нам допомагати. Змінюватися треба, починаючи зі ставлення до свого двору, під’їзду, школи, родини. Якщо ми перестанемо брати хабарі, обманювати, використовувати один одного, то все у нас буде добре. Тому що, насправді, надіятися на те, що ми дуже потрібні Євросоюзу чи якійсь іншій державі, марно! У них – стільки своїх проблем, що наші їм не потрібні. Подивіться ввечері новини – скільки трагедій стається, скільки терактів…

Насамперед, треба працювати із дітьми, молоддю. Вони народилися у вже незалежній Україні і дуже її люблять. Я часто спілкуюся з молодими людьми. Вони кажуть: «Ми ніколи б не подумали покидати свою державу, якби ми бачили добрі перспективи тут». Проте – вони цінують українську мову, знають ціну здобутої демократії. Він дійсно прагнуть процвітання своїй рідній землі. Тому я вірю в Україну, в її молодість. Вірю, що вона стане зрілою і буде твердо стояти на своїх ногах. Бажаю усім, такої ж віри у себе і свою країну!

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео