За Тернопільщиною слідкуватиме нове територіальне управління НАБУ

nabu_lviv_2

Нещодавно відбулось відкриття Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України.

Територіальне управління НАБУ, юрисдикція котрого поширюється на вісім областей – Львівську, Волинську, Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську, Рівненську та Хмельницьку, відкрили у Львові.

Підслідними НАБУ є судді, депутати, керівний склад державних органів і органів місцевого самоврядування.

Директором Львівського теруправління став Тарас Лопушанський. У штаті Львівського управління передбачено набрати 24 особи, пише ZIK. Окрім директора і заступника директора, працюватиме ще шість працівників персоналу, які будуть здійснювати контакти з громадськістю та ЗМІ і логістичне забезпечення роботи бюро. Також буде 16 детективів.

За словами директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, максимальний загальний штат НАБУ, передбачений законом, – 700 осіб. Зараз у бюро працюють 515 людей, і тривають конкурси на заміщення інших вакантних посад.

Конкурси обіцяють завершити найближчим часом. На одну посаду претендує 50-60 осіб. Поки штат Львівського теруправління недоукомплектований, звернення громадян направлятимуть на Київ.

За словами Ситника, одним із пріоритетів роботи НАБУ у Західному регіоні буде питання боротьби з контрабандою. Відповідаючи на запитання, чи буде нова структура займатися корупційними справами, пов'язаними з підготовкою Львова до «Євро-2012», керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що, згідно із законом, ті провадження, які були розпочаті раніше (ще до створення НАБУ) іншими органами – прокуратурою чи ГПУ, – мають бути ними ж завершені.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео