Орест Сарматський

Агро-новини 18 вересня

ver18

Новини аграрного сектору

Терміни посіву озимих можуть зрушитися

Відсутність опадів може зрушити терміни масового посіву озимих культур.

Про це йде мова в агрометеорологічному огляді Укргідрометеоцентру, повідомляє «АПК-інформ».

Протягом першої декади вересня в Україні внаслідок високих температур повітря і відсутності опадів умови для накопичення вологи у ґрунті наближалися до критичних: відбувалося поширення і поглиблення ґрунтової посухи.

18091
18091

«Верхні шари ґрунту на більшості площ, призначених для посіву озимих під урожай-2017, були сухими або слабозволоженими. У багатьох районах, де абсолютно сухими були як 0-10 см, так і 0-20 см шари ґрунту, посуха досягла критерію стихійного агрометеорологічного явища», — повідомляють метеорологи.

В огляді наголошується, що, з огляду на наявну ґрунтову посуху і прогноз погоди у подальшому, за яким дощі найбільш вірогідні у кінці другої декади вересня, у більшості областей України початок масового посіву озимих зернових може затриматися до кінця вересня — середини жовтня. Виправданим при таких умовах буде посів озимих після випадання опадів кількістю 15-20 мм.

В Україні вироблено 82 тис. т цукру

В Україні вже вироблено 82,2 тис. т цукру, пише прес-служба «Укрцукру».

З початку сезону перероблено 654,7 тис. т цукрових буряків. За добу перероблено 75,8 тис. т цукрових буряків та вироблено 10,7 тис. т цукру.

18092
18092

«В Україні працює 21 цукровий завод, які розташовані у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях», — сказано у повідомленні.

За пуском заводів Ви можете спостерігати на інтерактивній карті на головній сторінці порталу.

Bayer купить Monsanto за $66 млрд

Bayer домовився купити американського виробника насіння Monsanto за $66 млрд, пише Іnsider з посиланням на повідомлення компанії.

18093
18093

За кожну акцію Monsanto покупець заплатить по $128. Сторони створять найбільшого у світі постачальника насіння і добрив.

Тиждень тому Bayer заявив про прогрес у переговорах, а також оголосив про підвищення своєї пропозиції по Monsanto до $127,50 за акцію (підсумкова сума операції оцінюється у $65 млрд). Monsanto наполягав на ціні близькій до $130 за акцію. Про можливу операцію стало відомо у травні, на початку переговорів ринкова вартість становила близько $40 млрд.

Вибір читачів за тиждень

Відео