Тернопільські замки також постраждали внаслідок незаконно проведеного тендеру

grass

Реставрацію заповідника «Замки Тернопілля» проводив підприємець із Києва. Він виграв тендер, як виявилось сам у себе.

    Про це повідомили активісти громадської організації “Центр громадського моніторингу і досліджень”. Основне завдання якої: повідомляти про незаконно проведені тендери владі. Детальніше ” Терен ” про це писав ТУТ.

Проводили закупівлі із реставраційно-відновлюваних робіт для одного із замків Тернопільщини. Так от, в цій закупівлі брали участь дві організації, - каже голова правління громадської організації «Центр громадського моніторингу і досліджень»Мирослав Сімка.

foto-1
foto-1

    Серед конкуруючих фірм були: ПАТ «Волинь-реставрація» і ПАТ «Кам’янець-Подільський-реставрація». У результаті проведеного дослідження активісти виявили, що власником обох компаній виявився один і той же підприємець, який проживає у Києві.

Мова йде про розподіл доволі великої суми – понад 12 млн грн. Коли ми почали досліджувати власників цих двох компаній, то вийшли на одного засновника - Лонського Олександра Віталійовича, - пояснює Мирослав Сімка.

foto-2
foto-2

Але в чому тут проявляється конфлікт інтересів. Мова йде про роботи, які проводять на Тернопільщині. Всі оці люди, оцей пан Лонський, оцей Орленко, - всі вони із Києва. Це означає, що це є люди, що прямо дотичні до Міністерства культури України, - впевнений Мирослав Сімка.

    Про інші незаконно проведені тендери «ТЕРЕН» уже повідомляв ТУТ . Докладну інформацію читайте згодом.

Вибір читачів за тиждень

Відео